Andra gången gillt

Amollineä! Det är jag det, alltså Malin, enligt min härliga brorsson Eli. De var här idag och firade Linus som fick examen en vecka senare än sina syskon.

Det blev nästan som han ville vilket var "inget fika - bara mat". Jag höll - nästan - mitt löfte. Det blev hämtpizza till middag och kladdkaka, grädde och jordgubbar till efterrätt.

Även om min stora kille inte gillade efterrätten (äter så gott som aldrig desserter) så gillade Eli den desto bättre! Bilden talar sitt tydliga språk! Godingen!!!


Examensdag för min storeprins!

Idag får även min förstfödde sin examen och ett välförtjänt sommarlov tar sin början.

Jag trodde jag skulle få baka en smarrig jordgubbstårta ikväll men har har med tydlighet deklarerat att han INTE vill att vi firar honom. På bilden syns tårtan jag gjorde till Moas och Lowes examen.

Vet inte hur jag ska ställa mig till detta? Vill ju att hans dag uppmärksammas precis som hans syskons examen gjordes förra veckan. Tårtan kan jag ju förstå att han inte vill ha eftersom han inte gillar tårtor i någon form.

Kanske blir en smarrig middag of his choise istället.

God morgon!


Målning på schemat!

Fick ett infall idag och började kasta ut altanmöblerna på gräsmattan för att ge dem en välbehövlig omgång med olja. Sagt och gjort så dök jag ner över stol nummer ett och insåg rätt snart att det skulle ta tid. Lång tid...

Många spjälor och många stolar. Flörtade lite med maken som verkligen hatat att måla men han måste ha tyckt synd om mig för efter en stund kom han med en pensel i näven och gjorde mig sällskap.

Vi hann med nästan sex stolar av åtta sen började det regna. Känns som om oturen förföljer mig. Vi skyndade oss att bära in allt i garaget. Blev lite trångt att måla där men nöden har ingen lag.

Torktiden är 48 (!) timmar så det var bara att måla vidare. Maken gav dock upp med ursäkten att lilleman måste duschas och få lite kvällsmat och därpå läggas. Så han "offrade sig"!

Men nu är allt iallafall inoljat och klart. Så skönt!

Jag ägnade resten av kvällen åt att fortsätta kämpa med Virecos nya hemsida. Lite svårt att bestämma mig för hur den ska se ut. Vill ju få kunderna att fastna för oss redan på startsidan och då måste den ju väcka intresset till liv hos besökaren.

Tips mottages mer än gärna!

God natt!


En hel helg med bara hästar!

Det var inte bara hästar, jag ljög lite, vi var ju på studentfirande också. Det var min yngsta kusin Ida som tog studenten i fredags. Härligt att träffa släkten! Det är inte så jätteofta men desto roligare när det sker.

Igår hade Moa och jag vår sista stalljour i Sjöbo för denna termin. Skönt!

Idag klev Moa och jag upp halv sju och åkte upp till Letsberg och hämtade Isse. Det var nämligen hopptävling i Rengsjö. När vi kom till Stavsäter (vid Älvbron i Ljusdal) så la bilen av. Känslan då är inte att leka med.

•Stressad
•Arg
•Förbannad

Samtidigt finns där i bakgrunden en gnagande tanke som säger: it's just an ordinary day in my life! Det är liksom precis vad man har att vänta sig. Jag menar; denna gång hade vi inte glömt något så då måste ju självklart något annat strula.

Det är det som kallas "lagen om alltings jävlighet"! Kan det jävlas, då ska det jävlas! "Murphys lag" kan man också kalla det. "Om något kan gå fel så kommer det att göra det".

Jag slängde mig på telefonen och ringde min käre pappa som kom och bytte bil med oss. Så vi fick köra hästpråmen med hans sprillans nya V60. Inte helt fel. Och tro det eller ej, vi hann fram i tid!

Moa och Isse startade LC och, för första gången, LB. Ååååh, vad nervös hon var innan start! Men det hade hon inte behövt vara. Det blev en jättefin runda med ett ynka nedslag. Moa var mycket nöjd och mamman stolt!

Väl hemma igen blev det middag från lokala pizzerian och sedan ryggläge. Trött är bara förnamnet!




Nationaldagen

Sammanfattning av min nationaldag:
  • Kalasförberedelser (glömde flaggorna men kom ihåg ballongerna!)
  • Lekledare, tillika konfliktlösare (inte så många men ett par!) under kalaset
  • Städning efter kalaset (välbehövligt!!!)
  • Stalltjänst
  • Trött och slut vid middagsbordet
Den firade inte så som vi faktiskt brukar fira den. Lite dåligt samvete men det var för en god saks skull. Lowe hade nämligen sitt 7-årskalas idag.

Han hade bjudit många vänner, några kunde inte komma, men totalt blev det 12 grabbar och en (!) tjej! Vi hade bett att vädergudarna skulle vara nådiga men de hörde nog inte vilken tid kalas skulle vara. Det började bra och vi spelade både kubb och fotboll ute i Jonsparken. Hann med intag av korv med bröd också innan himlen öppnade sig och vi fick lägga benen på ryggen och springa in. Det fullkomligen vräkte ner!
Fika i matsalen blev det och med 13 stycken 7-9 åringar det hörs kan jag lova! Mina vita nytvättade matsalsstolar är varken vita eller nytvättade längre. Men vad gör väl det - huvudsaken är att kalaset blev lyckat! Och efter att ha gått över huset med snabeldraken och fått bort disken så såg ju faktiskt vårt hus inte så tokigt ut längre!
Efter en, välförtjänt, powernap begav dottern och jag oss till pållens sommarresidens i Letsberg för ridning och nattning av hästar. Vår häst har, som jag tidigare skrivit om, fått en ny bekantskap i sitt nya stall. En shettis kille på dryga 20 år som gnäggar så fort han ser Isse. Så gullig! Ska se om jag lyckas få med en bild på honom och Moa.
När vi kom hem hade käre maken gjort hemgjord pizza, vilket han är bra på. Denna gång hade han även KAVLAT ut bottnarna - ett jobb jag annars brukar föräras med. Åh, så gott det var!
Det här är Isses nya kompis!

Hopptävling i Delsbo 120602

Idag var vi uppe med tuppen för att åka på tävling till Delsbo. Halvvägs där kom vi på att sadeln (!) var kvar i stallet! Tur att Moas snälla pappa fixade det dilemmat!

Det regnade och blåste. Jag hade gummistövlar på mig, vilket var tur eftersom det snabbt blev lervälling, och vinterjackan! Ändå frös jag! In i märgen tror jag! Fy vad kallt det var!

Moa startade först en clear round, LD, som de klarade felfritt och fick en vit rosett.

Sen var det dags för LC. Moa hade startnummer 2 och red en felfri runda med efterföljande omhoppning som även den var felfri. Hon tog dessutom ledningen! Sen höll hon ledningen ända tills den sista red sin runda och var något snabbare och petade ner henne till 2:a plats. Surt sa räven! Men spännande var det! Mycket!

Efter tävlingen fick vår goa ponny åka till Letsberg och familjen Aronsson/Strandberg på sommarbete. Han verkar trivas mycket bra där! Han har fått en kompis i en liten söt shettis kille som gillar Isse skarpt!

Väl hemma blev det en mycket varm dusch och sedan var vår familj och vännen Ulf bjudna till Simanbo på middag. John (med hjälp av Anna) bjöd på en jättesmarrig middag bestående av grillad älgfilé och dito kycklingfilé med madeirasås och potatisgratäng! Åh, så gott det var!!! Tack så mycket! Vi kommer gärna snart igen!

 


RSS 2.0