Dumma vattkoppor!

Dom var inte välkomna men det struntade dom i. Elaka, fula, irriterande, kliande, besmittade och svidande sätter de sig precis vart de vill. Även i munnen vilket huvudpersonen skarpt ogillar. Med sig tog de även huvudvärk och feber.

"Värden" är inte pigg alls. Har nu äntligen somnat. Håller tummarna för att han får sova gott inatt och slipper störas av varken kopporna, huvudvärken eller febern.

Imorgon är det så äääääntligen julafton! Då ska Moa och jag upp i ottan och åka till stallet och ge pållarna mat och släppa ut dem i hagen. Efter stallet blir det julfrukost med mormor & morfar. Sen träffar vi Perssons-klanen hos moster & Tord i Fala. Mysigt!

Sen blir det middag hemma på Åkersta med både min familj (dock utan bror, Frida & Eli som är i Skåne) och Kimmens familj.

Förhoppningsvis får vi imorgon kväll ett mera välkommet besök av en skäggbeprydd äldre herre och dennes stora, tunga julklappssäck.

God jul önskar familjen Gadelius!


Idag var det dax för det traditionsenliga ...

img_0756 (MMS)

Idag var det dax för det traditionsenliga julbordet. Jag, maken, mamma & pappas revisor Magnus blir varje år bjudna på julbord av min goa pappa. I år var även min bror, svägerskan och deras underbara Eli med. Med undantag för Statt ett par år i rad besöker vi ett nytt ställe varje år. Det har liksom blivit lite av vår "grej" att testa ett nytt julbord varje år. Denna gång föll lotten på Orbaden - mycket på grund av att min vän Helena berömt deras mat så mycket.  När vi parkerat bilen gick vi ner mot Ljusnans mörka vatten där restaurangen ligger alldeles vid stranden. Vägen ner kantades av marschaller i massor som lös upp i vintermörkret. Helt plötsligt dök tomtefar upp i sitt långa vita skägg och berättade att det serverades glögg i en lappkåta bredvid restaurangen.  Kvällen fortsatte lika bra som den började och maten; den var fantastisk! Eli dissade dock köttbullarna men åt desto mera ärtor, syltlök(!) och russin.  Summering av julbord 2011: Mycket välsmakande mat Trevlig personal som gjorde det där lilla extra Fräsch lokal Vacker miljö Mysig inramning med bl.a. tomten Det enda som kunde ha varit liiiite bättre var dessert bordet för där saknade vi lite julgodis. Fast å andra sidan är man redan så mätt när man kommit till desserten så det kanske var lika bra!


Julbord på Orbaden!


RSS 2.0