Smarrig sallad!

Joråsåatte, nu vet vi varför avloppstanken envisas med att ständigt vara fylld till brädden så att vi inte kan använda vår toalett i stugan. Nu blir det till att gräva upp avloppstanken och försöka laga hålet; en reva på 50 centimeter. Känns som om turen har vänt, eller så inte!

Har ätit middag - italiensk kycklingsallad kallad Panzanella - ute på altanen med Iréne och Mikaela. Tack o lov för infravärmen! Annars hade det nog blivit lite kyligt.

Panzanellan var super och rekommenderas varmt! Här kommer receptet från Allt om mat:

Sallad:

0,5 st

baguette, + 3 msk olivolja

0,5 tsk

flingsalt

1 paket

bacon

1 st

salladshuvud

2 st

avokador

15 st

körsbärstomater

1 dl

valnötter

200 g

cambozolaost

0,5 tsk

flingsalt

2 krm

svartpeppar

1 msk

balsamvinäger

1 msk

olivolja



Tillagning

Panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även bröd ingår. Den här festvarianten innehåller också både kyckling, bacon, avokado och cambozola.

1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.

2. Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.

3. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter till 68° innertemperatur.

4. Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.

5. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och
krossade valnötter.

6.Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade brödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet.

Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och olivolja.

Smaklig måltid!

 

Kattpiss...

..är inte kul, varken inomhus eller i ögonen.

Maken och jag har varit i min brors & svägerskas hus och hjälpt till med renoveringen hela helgen. De har problem med att det luktar kattpiss i några av rummen. Pappa skurade golvet i hallen och sen tog jag mopp och hink med mig in i ett annat och skurade där.

När jag skulle bära ut hinken från rummet in i köket tänkte jag att jag måste gå försiktigt för jag hade 'foppa-tofflor' på fötterna och de blir rätt hala när de blir våta. Jag hann inte tänka tanken klart förrän fötterna for iväg och vattenhinken flög ur händerna med kattpiss-vatten över hela köksgolvet, bordet, spisen och mig. Inklusive mina ögon! Hua, det sved i korpgluggarna kan jag lova! Jag landade dessutom över dammsugarens rör så nu är jag både blå och svullen - riktigt snyggt! Trodde att röret hade gått av på mitten men Electrolux gör rediga prylar tydligen. Tilläggas kan att skurvattnet var svart som natten. Den tidigare ägarinnan hade inte städat överdrivet mycket!

Jag var sedan snabb att hoppa in i bilen och åka hem och duscha...


Härliga kommentarer!

Ibland bara haglar det härliga kommentarer ur lilleman! Han var på cirkus i fredags med storasyster, mormor och morfar. De berättade att det var två akter å i den första var det djur och i den andra var det akrobater. Lowe var tydligen inte så värst imponerad av jonglörerna utan frågade: -Näj äje slut på jeklamen så djujen kommer igen nån gång???

 

Senare på kvällen när jag låg i sängen med honom så hörde vi genom det öppna sovrumsfönstret att det var skratt å skrik ute. Teleperformance hade nån personalfest i Jonsparken å spelade brännboll, vilket jag berättade för honom. Då funderade han en stund å så frågade han: - Bjännboll? Äje eld på bollen då?!

 

Härligt! Klart det måste vara så! Brännboll spelar man med eld på bollen! Nu vet ni det - om ni inte visste det tidigare!


RSS 2.0