Utan min älskade syster i 15 år!

Den värsta dagen i mitt liv var just denna dag för exakt 15 år sedan när min Jejja och hennes lilla Jonnah lämnade oss. Minnet sviker en med tiden vid massor av olika tillfällen men just den här dagen minns jag så väl.
Mina hjärtan!
Jag minns morgonen hemma: Linus, jag, Krille och mamma skulle åka till Färila och bada. Jennifer hade sagt att ni åker INTE och badar utan att fråga mig! Det var jättekallt den dagen, en onsdag, och egentligen en usel idé att åka till badhuset särskilt med en sex veckor gammal bebis. Men jag hade lovat att ringa vilket jag gjorde. Minns så väl att hon svarade: -Jennifer! Varpå jag sa: -Hej, syster! Alltid samma replik, hej syster. Inte visste jag då att det var sista gången jag fick säga det och sista gången jag överhuvudtaget skulle få höra hennes röst...
Hon ville följa med oss och bada såklart men skulle få besök av BVC-sköterskan hemma först. -Jag åker i min bil och kommer lite senare! -Ok, då ses vi där, svarade jag - men det gjorde vi aldrig.
Vi väntade i badhuset, ringde, väntade, ringde igen, och väntade lite till. När vi åkte hem från badet passerade vi en olycksplats där en buss kört av vägen men något mer hann varken jag eller mamma se. Men mammas dagisbarn som var med såg att det var en grå bil som låg nere i slänten halvt gömd bakom bussen. Jag minns så väl vad mamma sa då: -Om den bilen krockade med bussen kan det inte vara mycket kvar av den! Hon minns själv inte att hon sa så men jag glömmer aldrig orden. Hjärnan har nog en förmåga att stänga av i vissa situationer för så här efteråt är det så självklart att det var de som var med i krocken och att den 'grå' bilen i själva verket var Jennifers vita. Men jag tackar högre makter för att vi inte stannade vid olycksplatsen - det var nog en mening med att vi inte förstod. Vill inte tänka på hur det hade varit att få veta där och då...
Tiden gör sorgen lättare att bära men att tiden skulle läka alla sår är bara så fel. Den är bara lite lättare att hantera. En dag som idag är den dock inte lika hanterbar.
Idag på deras grav brast det för mig och jag kände den där paniken jag upplevde då; trycket över bröstet, hjärtat som bultar, pulsen som dunkar i hela kroppen, känslan av att allt bara är fel, ovissheten och rädslan för att mina värsta farhågor skulle bli besannade.

Minuterna innan det var ett faktum
Önskan om att jag skulle ha fel, att de bara var skadade
Tron om att allt skulle bli bra
Hoppet som fortfarande levde

På en sekund rasade allt. Det ofattbara hade hänt, vaccum i kroppen, tiden stannade, bomull i hjärnan, overklighets känsla, min älskade syster var borta, min bästa vän i hela världen fanns inte mer...
Vi pratade ofta om döden under årens lopp. Som barn med stor rädsla för det okända och som vuxna med en övertygelse om att livet inte slutar med att man dör utan att det faktiskt finns något mer. Nu vet du syster!

Tårarna rinner ner för mina kinder, jag har en stor klump i bröstet och det känns nästan lite svårt att andas fast det gått femton år. Finns bara en sak att säga; tiden läker inte alla sår...


Julgran

Nu har granen fått komma in i värmen. Moa och Lowe har klätt den ikväll men fick lite hjälp av oss med belysning och glitter. Riktigt fin blev den!
Checklista till dan-före-dan!
  1. Julkorten - klara och postade!
  2. Duken ska strykas
  3. Bordet ska dukas
  4. Hämta tre paket på posten (håller både tummar och tår för att jag får en paketavi så att jag kan hämta ut det sista paketet också)
  5. Slå in de sista julklapparna
  6. Revbensspjällen ska tillagas
  7. Julskinkan inhandlas och griljeras
Mmmm... Längtar redan! Tänk dig en knäckemacka med varm nygjord julskinka och smarrig senap tillsammans med ett glas iskall julmust! Det är så att snålvattnet rinner.
Här kommer lite bilder på pyntningen av granen!
Glittret snart på plats!
Jo, den fick hänga där!
Stilig, eller hur?!

I väntan på tomten

Idag har vi inhandlat de sista julklapparna och håller tummarna på att posten håller vad dom lovar så att mina beställningar hinner hit före tomten!

Jag har även beställt något till mig själv som jag inte trodde skulle bli verklighet någon gång. Har i och för sig tänkt göra det i ungefär tre år men ibland överraskar man även sig själv. Vet dock inte om jag vågar tala om vad det är utan jag ska nog "suga på karamellen" en stund först och få infallet att landa hos mig själv innan jag delar med mig. Spännande va?! Håller tummarna för att det inte bara var ett infall för isåfall är det bortkastade pengar. Min pappa skulle nog svimma om han visste.
Sillen är inlagd, kola och knäck ligger i sina burkar och revbenspjällen är inköpta och får skjuts in i ugnen imorgon kväll. Granen har fått komma in från snön och står nu och tinar upp i garaget. Tomtarna ligger och väntar i sina kartonger. Duken ska strykas. Golvet dammsugas och torkas. Dammet är borta - for now - så änglatofflorna under sängen är historia. Julkorten är på g. Telefonsvararen på jobbet säger att vi ses 11 januari. Då är det bara resten kvar da'!
I väntan på den riktiga tomten så får vi väl hålla till godo med denna tjusiga karl!
Håller tummarna för att det är MIN önskelista han läser!
Nu ropar sängen på mig. God natt!

Igår firade vi jul...

img_7250 (MMS)

...med lillebror & hans goa familj hos mamma & pappa. Vi kommer att sakna dem på julafton...  Idag har jag städat och fejat hemma tills orken tröt och förkylningen tog ut sin rätt. Vid fyra blir det hoppning för sessan och lite mysigt julfika med hästvännerna efteråt. Trevligt!  Har även hunnit införskaffa ett par julklappar med - tror jag bara har två eller möjligen tre kvar på listan. Skönt! Tänder fjärde ljuset idag och ser  hur snön yr utanför fönstret! Mysigt! Fyra hela dagar kvar tills tomten kommer. Undra om jag får nån klapp? Ha en skön och härlig söndag! Kram Malin!


Fredagsmys!

img_9195 (MMS)

Men inte med röd vin, hemlagad (av älsklingen) smarrig middag och lite gotta eller snacks i soffan framför Idol... Åh, just ja, Idol är ju slut för säsongen, maken är ute på roligheter & förkylningen är min bästa vän! Så istället blir det hämtpizza, cola, Nezeril, kleenex och halstabletter! Hoppas du har en mysigare fredag än jag! Imorgon hoppas jag att jag mår bättre för då firar vi jul med Krille, Frida och godings Eli innan de åker till Skåne. Det är ju Elis första jul men även om jag har taskigt minne så kommer jag iallafall ihåg att det var pappren och snörena som var mest spännande när mina hjärtan var så små.   Trevlig helg!


Idol-final!

Mysiga fredag! Har ätit tacos med hela familjen - och fått lite rött i glaset! Mmmm... Snart blir det trångt i soffan när Idol börjar på tv'n. Lowe har längtat hela veckan! Han hejar på Minnah! Otroligt att HAN kan tycka att en tjej ska vinna eftersom han så sent som i somras bad oss byta kanal på radion i bilen så fort han hörde en tjej sjunga. Men, man är inte bättre än att man kan ändra sig tydligen.

Vem tror du vinner ikväll?

Min favorit åkte ju ut förra veckan - Olle - så jag håller till godo med nr 2 som naturligtvis är Jay! Sikken röst han har den killen! Läste just om romansryktena om honom och Minnah - undrar hur mycket sanning som ligger i det? Enligt AB så tycker hela juryn att spänningen i finalen är som borta i och med detta. Det stod även att läsa att Jays flickvän, fd fru och nuvarande sambo kommer till Globen för att se finalen. Undrar hur hon känner när hon läser om alla rykten? För det måste väl vara det det är? Rykten? Annars skulle hon väl inte komma dit överhuvudtaget. Det skulle inte jag gjort iallafall...
Nä, nu är det dags att slå på tv'n. Ha en trevlig fredagkväll!

Mera magsjuka på g...

Verkar inte bättre än att Lowe har smittat sina gamla päron! Tur att det finns två toaletter och ett flertal hinkar i detta hus! Man ska ju tänka positivt och därför är jag glad och tacksam över att det inte är julafton imorgon... Vi brukar annars ha en förmåga att dra till oss magsjuke bassilluskerna lagom till julgröt och skinka! Ibland är man glad för det lilla i livet.


Julstämningen!

Äntligen börjar den göra sig påmind - trots att jag och Lowe är hemma pga hans magsjuka! Vi har krupit upp i soffan under en mjuk och varm fleecefilt och tittat på Polarexpressen! Kan verkligen rekommenderas. Handlar om en pojke som tappat tron på jultomten då han på julaftonsnatten blir hämtad av Polarexpressen som tar honom med till Nordpolen! Mysig film! Ikväll ska t om jag hoppla pålle. Agerar stand-in för en stallkompis som oxå åkt på magsjuka. Ska bli så mysigt att rida! Dax att dra på mig ridbyxorna nu tror jag visst.


Efterlyses: lila skjorta med stora rutor!

Julklappsbekymmer är bara förnamnet. Det är inte lätt med julklappar till en grabb på 15! Varför är det så mycket lättare att hitta på saker till dottern? Det var lika när de var små med - mycket enklare till Moa. Fast det har blivit svårare ju äldre de blivit. Å att köpa kläder utan att de är med och bestämmer är näst intill omöjligt numera! Tur att vi har lille-man som inte bryr sig lika mycket än! Linus har faktiskt önskat sig en skjorta! Ja, det är sant; en skjorta! Men den ska vara lila och ha stora rutor! Helt sjukt svårt att hitta så är det någon som vet var man kan få tag i en sån: hjälp!


Magsjuka...

...är inte kul! Igår var vi på julbord på Växbo krog! Mycket trevligt och massa god mat! Farfar Hasse var barnvakt åt Lowe hemma. Han tyckte att Lowe varit dålig på att äta middagsmaten - vilket inte är någon ovanlighet när det gäller honom. Men denna gång hade det en annan förklaring än dålig aptit; magsjuka! Vi satt uppe en stund å tittade på tv när vi hörde att Lowe vaknade. Moa gick upp till honom och hjälpte honom på toaletten. Sen kom hon in med honom i vardagsrummet så att han fick säga god natt till mig. Så jag kramade och pussade på honom och sen bar Moa in honom till hans säng igen. Plötsligt skriker hon att jag måste komma. Det visade sig att han kräkts ner hela sin säng! Mysigt! Blev till att riva ur sängkläderna och starta tvättmaskinen. Vi blev tre i våran säng med en hink nära till hands. Hade nog just somnat in när jag vaknade av att han kräks - i ansiktet på mig!!! Fy f-n är nog det minsta man kan säga om det uppvaknandet! Duscha mitt i natten, ny pyjamas, nya sängkläder... Det blev en vomering till efter cirka en timme men då hann vi fram med hinken... Gissa om killen är ledsen idag; hans träningsgrupp, Höst pojkarna, har jul avslutning idag som han nu missar. Hans kommentar; "Å, vi som skulle ha tomteluva..." Det är inte lätt att vara liten!


RSS 2.0