Snart påsk!

img_0583 (MMS)

Idag jobbade jag över - hade hur mycket som helst att göra redan igår och idag ramlade det in kund på kund med diverse mer eller mindre komplexa ärenden. Dessutom vill skattmasen ha in deklarationerna snart vilket märks. Måååånga K4:or blir det! Tur att jag gillar mitt jobb! Idag var jag där i över tio timmar! Anledningen till dagens jobb insats är att jag ska ha lite ledigt tillsammans med mina ongar på deras påsklov. Apropå påsk så slog det mig typ i måndags att det faktiskt snart (!) är påsk. Å än lyser påskkärringarna, påskriset och kycklingarna med sin frånvaro. När det gäller kärringarna så kanske de valde att inte mellanlanda på Åkersta i år och istället flög raka vägen till Blåkulla. Vi får se imorgon... Har jag tur så hittar Moa lite påskpynt i detta nu så jag klarar mig från att pynta! Gillar inte riktigt det - fast ändå vill jag att det ska vara framme.  Själv ska jag ta och putsa kvasten & polera kannan. Hucklet är nystruket och raketbränslet tankat! Ses på Blåkulla! Glad påsk! Å ha en trevlig flygtur!


Funderingar

Det är härligt med alla människors egenheter, olikheter och värderingar. Alla kan inte vara lika. Tänk vilken tråkig värld vi skulle leva i om så var fallet!
Alla har vi olika tycke och smak - vilket jag absolut respekterar. Man värderar livet utifrån sina livserfarenheter, där även den uppväxt man haft färgar av sig, fast jag tror också att mycket beror på hur man är som människa, de val man gjort på sin livsresa och den tro man har. Behöver absolut inte vara en religiös tro - kan vara tro på andra saker likaväl.
Jag tror på alla människors lika värde! Absolut!!! Men jag tror också på rätten att ha en åsikt och vikten av respekt för dessa. Alla har vi inte samma uppfattning i alla frågor men de flesta har en åsikt vilket bör respekteras - även om man inte delar den!
Det finns orsaker till människors handlande och ofta finns det en hel livshistoria som ligger till grund för hur man agerar men även om man förstår det och har den insikten kan det ibland vara tufft att faktiskt ta in. Men jag tror ändå på rätten att uttrycka sig och ha åsikter! Och hoppas att även jag har den rättigheten även om motparten inte delar dem...

Lowe ville hoppa studsmatta!

Lowe ville att brorsan skulle hoppa studsmatta med honom men d ville inte Linus. Då kom lillen å beklagade sig för oss föräldrar varpå pappan sa "Det kan han visst göra, han som har lanat hela helgen!" Sen hör vi Lowe hur han repeterar orden heeeela vägen genom huset, nedför trappan och genom korridoren bort till Linus rum "Dä ska ju visst dä, föj du haj lana hela helgen, Dä ska ju visst dä, föj du haj lana hela helgen, Dä ska ju visst dä, föj du haj lana hela helgen, Dä ska ju visst dä, föj du haj lana hela helgen, Dä ska ju visst dä, föj du haj lana hela helgen, Dä ska ju visst dä, föj du haj lana hela helgen..." Lite rädd att glömma bort vad han skulle ha som argument månne?


RSS 2.0