Känslor

Kan en upplevelse vara fel? En känsla hos mig? Min uppfattning? Hur det berör just mig?

Frågar du mig så är det som jag fick lära mig på basketträningarna när jag var ung: det är passarens fel om en passning inte kommer fram - aldrig mottagarens!

För visst är det så att det är hur mottagaren upplever det och hur denne tar emot det som är sanningen. Ingenting annat. Sedan spelar det ingen till om passaren trodde att medspelaren skulle springa åt höger istället för till vänster. Det är passarens fel.

Men istället blir passaren upprörd över att bollmottagaren inte förstår eller tänker på samma sätt. Därför är det viktigt att vara tydlig och analyserande. Går passningen inte fram så måste man som passare ta sig en funderare på vad man kunde ha gjort annorlunda. Gör man inte det och tar lärdom och ändrar sitt spelsätt så kommer man inte vinna många matcher - det är ett lagspel! Man måste kunna kommunicera, analysera och ta lärdom för att utvecklas och nå framsteg. Lyckas man inte med det så har man inget vinnande lag! Fast i ett lagspel så vill det ju till att alla strävar åt samma håll och hjälps åt att få passningarna att nå fram...


RSS 2.0