Smarrig sallad!
Joråsåatte, nu vet vi varför avloppstanken envisas med att ständigt vara fylld till brädden så att vi inte kan använda vår toalett i stugan. Nu blir det till att gräva upp avloppstanken och försöka laga hålet; en reva på 50 centimeter. Känns som om turen har vänt, eller så inte!
Har ätit middag - italiensk kycklingsallad kallad Panzanella - ute på altanen med Iréne och Mikaela. Tack o lov för infravärmen! Annars hade det nog blivit lite kyligt.
Panzanellan var super och rekommenderas varmt! Här kommer receptet från Allt om mat:
Sallad:
0,5 st |
baguette, + 3 msk olivolja |
0,5 tsk |
|
1 paket |
|
1 st |
|
2 st |
|
15 st |
|
1 dl |
|
200 g |
cambozolaost |
0,5 tsk |
|
2 krm |
|
1 msk |
|
1 msk |
Tillagning
Panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även bröd ingår. Den här festvarianten innehåller också både kyckling, bacon, avokado och cambozola.
1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.
2. Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.
3. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter till 68° innertemperatur.
4. Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.
5. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och
krossade valnötter.
6.Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade brödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet.
Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och olivolja.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback